Elektrikerna i Östergötland

Kontakta oss vardagar 07-16

010 - 221 64 70

Jour alla andra tider

010 - 221 64 70

Följ oss på sociala medier

Elektrikerna i Östergötland AB

Luftvärmepumpar i Boxholm

Inom vårt arbetsområde är klimatfrågorna alltid relevanta. Utmaningar kring elproduktion och dess distribution är ständigt närvarande. Vi sätter alltid kundtillfredsställelse och kvalitetsarbete i centrum, vilket innebär att vi prioriterar grön el och effektiviteten hos våra produkter. 

Luftvärmepumpar utgör ett effektivt val när det gäller att värma upp ditt hem eller din verksamhetslokal. Det finns två olika typer av luftvärmepumpar som fungerar på ett liknande sätt, vilket innebär att du kan välja den modell som bäst passar dina behov.

Hur fungerar luftvärmepumpar?

En luftvärmepump fungerar i huvudsak genom att omvandla utomhusluften till energi, vilket ger värme inomhus. Detta kan ske via ett luft-luft-system eller ett luft-vatten-system. Om ditt hem har golvvärme eller vattenburna element, är en luft-vatten-värmepump det bästa valet för dig. Utomhusluften omvandlas till energi som sedan överförs till ett vattenburet värmesystem, som i sin tur värmer upp ditt hem. Genom detta system kan du också få tillgång till varmvatten, vilket innebär att det ger en heltäckande uppvärmningslösning. Ett luft-luft-system omvandlar utomhusluften till energi som sedan sprids som varmluft inomhus. 

Luftvärmepumpar kan vara mycket kostnadseffektiva jämfört med många andra uppvärmningsmetoder. Många människor värmer sina hem med el, men genom att byta till en luftvärmepump kan du minska din elanvändning avsevärt. Driftskostnaden för en luftvärmepump är förhållandevis låg, tack vare dess effektivitet. Ur ett miljöperspektiv är en luftvärmepump en utmärkt investering. Eftersom de är energieffektiva minskar de ditt klimatavtryck. Vi kanske inte alltid reflekterar över hur uppvärmningen av våra hem påverkar klimatet, eftersom utsläppen inte är lika synliga som de från en bil. Om du är intresserad av att installera en luftvärmepump i Boxholm, tveka inte att kontakta oss redan idag. Vi hjälper dig gärna, oavsett om det handlar om installation av en luftvärmepump eller någon av våra andra tjänster.

Följ oss på sociala medier!