Elektrikerna i Östergötland

Kontakta oss vardagar 07-16

010 - 221 64 70

Jour alla andra tider

010 - 221 64 70

Följ oss på sociala medier

Elektrikerna i Östergötland AB

Luftvärmepumpar i Linköping

För oss i denna sektor är klimatfrågorna alltid aktuella. Utmaningarna med elproduktion och distribution är tydliga. Vi prioriterar alltid kundtillfredsställelse och kvalitetsarbete, vilket betyder att förnybar energi och produkternas effektivitet är viktiga aspekter för oss. 

Luftvärmepumpar kan vara ett effektivt alternativ för uppvärmning av ditt hem eller företagslokaler. Det finns två olika typer av luftvärmepumpar, båda med liknande funktionalitet, vilket ger dig möjlighet att välja den modell som bäst uppfyller dina behov.

Omvandla utomhusluften till energi

Förenklat förklarat omvandlar en luftvärmepump utomhusluft till energi, vilket skapar värme inomhus. Detta kan ske antingen via ett luft-till-luft-system eller ett luft-till-vatten-system. Om du har golvvärme eller vattenburna radiatorer i ditt hem är en luft-till-vatten-värmepump det bästa valet för dig. Utomhusluften omvandlas till energi som sedan överförs till ett vattenburet värmesystem som värmer upp ditt hem. Genom detta system kan du också få tillgång till varmvatten, vilket innebär att det ger en fullständig uppvärmningslösning. Med en luft-till-luft-värmepump omvandlas utomhusluften till energi som sedan sprids som varmluft inomhus. 

Kostnadseffektivt med luftvärmepumpar

En av de stora fördelarna med luftvärmepumpar är att de är kostnadseffektiva jämfört med många andra uppvärmningsmetoder. Många människor värmer sina hem med el, och genom att byta till en luftvärmepump kan du minska din elkonsumtion avsevärt. Driftskostnaden för en luftvärmepump är relativt låg på grund av dess effektivitet. Från miljösynpunkt är en luftvärmepump en god investering. Eftersom de är energieffektiva bidrar de till att minska ditt koldioxidavtryck. Vi kanske inte alltid tänker på hur uppvärmningen av våra hem påverkar klimatet, eftersom utsläppen inte är lika synliga som de från en bil. Om du överväger att installera en luftvärmepump i Linköping är du välkommen att kontakta oss idag. Vi hjälper dig gärna, oavsett om du är intresserad av att installera en luftvärmepump eller om du har frågor om någon av våra andra tjänster i Linköping.

Följ oss på sociala medier!